Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie II (VOS / 1P2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 1P2 - Psychologie II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení a osvojení si základních pojmů z oblasti obecné psychologie charakteristika lidské psychiky, psychické procesy, vnímání, myšlení, pozornost, paměť, emoce, inteligence.Z oblasti vývojové psychologie osvojení si základní terminologie, zaměření na charakteristiky psychického vývoje člověka od období prenatálního přes novorozenecké, kojenecké, batolecí, předškolního a školního věku, dospívání, dospělost až po stáří. Obeznámení se s významnými teoriemi psychického vývoje jedince (Freud, Erikson, Piaget).Sociální psychologie seznámení se se základní terminologií, psycholog. faktory a jevy doprovázejícími lidské soužití, komunikaci, sociální interakci v zátěžových i nezátěžových situacích.Psychologie osobnosti definice a přehled vybraných teorií osobnosti, dynamika a struktura osobnosti, temperament a charakter, vlastnosti a schopnosti, ego-obranné mechanismy.

Získané způsobilosti

Studenti se podrobněji seznámí se základy psychologie , porozumí základní terminologii, obeznámí se se specifiky vývoje a chování člověka z pohledu psychologického.

Literatura

Nakonečný. Psychologie osobnosti. Praha, 1998.

Požadavky

účast na seminářích , zkouška z probraného učiva

Garant

PhDr. Soňa Lemrová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Soňa Lemrová, Ph.D.PhDr. Soňa Lemrová, Ph.D.