Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Supervizní seminář III (VOS / 1SS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 1SS3 - Supervizní seminář III, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jeho smyslem je umožnit studentovi reflektovat svou vlastní zkušenost a podnítit u něj zodpovědnost za vlastní proces učení.V supervizi je prostor pro řešení problémů týkajících se postavení studenta v organizaci, problémů spojených s profesní identitou, s konfrontací různých pojetí náplně a metod sociální práce, vztahů v pracovních týmech, konfrontace mezi kontrolními a pomáhajícími aspekty role, vlivu společenských norem a sociální politiky na osudy konkrétních klientů, rozporu mezi hlásanými a projevovanými etickými postoji, dynamiky moci v komunitách a sociálních zařízeních. Studenti by si v supervizi měli vyjasnit své etické postoje, hodnoty, stereotypy, své profesní preference a budoucí orientaci.Supervizní seminář přímo navazuje na odbornou praxi, která je nedílnou součástí výchovně-vzdělávacího procesu.

Získané způsobilosti

Cílem tohoto předmětu je pochopení smyslu supervize, jejího významu v práci sociálního pracovníka a dalších pomáhajících profesí. Studentům jsou objasněny cíle, funkce, druhy, modely a nejčastěji používané metody v supervizi. Dále si osvojují supervizi jako jeden z preventivních prostředků syndromu vyhoření příslušníků pomáhajících profesí.

Literatura

Baštecká, B. Základy klinické psychologie. Praha, 2001.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu ZS i LS:100% účast na supervizním semináři

Garant

Mgr. Miroslav Snášel