Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní nauky I (VOS / 1ZDN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 1ZDN1 - Zdravotní nauky I, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ve cvičení je výuka věnována procvičení ošetřovatelských dovedností, aby student byl schopen vykonávat jednoduché činnosti související s výkonem zdravotní péče.

Získané způsobilosti

Petřeková:Studenti by měli umět posoudit situace, kdy jsou sociální podmínky jedním z faktorů, které napomáhají vzniku choroby a naopak, jaký vliv a dopad má zhoršený zdravotní stav. Student se orientuje v problematice zdraví a nemoci, rozumí základní lékařské terminologii, umí uplatňovat poznatky z hygieny a epidemiologie. Student potřebné osobě dokáže včas zajistit zdravotní péči.Studenti mají teoretickou znalost a praktickou dovednost v základech ošetřovatelství.Chrastina: přednáška - zimní semestrStudent dokáže vymezit pojmy zdraví, nemoc, na konkrétních případech prokáže znalost dopadů nemoci na jedince. Student se orientuje ve schématu léčebně-preventivní péče a poskytovatelů péče. Student zná systémy zdravotní péče u nás i ve světě. Student aplikuje znalosti práv pacienta a jeho etického kodexu pro konkrétní případy v péči o klienta. Student porozumí cvičení - zimní semestrStudent bude schopen efektivně a správně užít získaných znalostí a dovedností při poskytování základní ošetřovatelské péče u klienta.

Literatura

Gladkij, I., Koldová, Z. Propedeutika sociálního lékařství. Olomouc: VUP, 2005.

Požadavky

Prověření teoretických znalostí a praktických dovedností z ošetřovatelstvípísemné prověření znalostí z anatomie a fyziologieKlasifikace teoretických znalostí a praktických dovedností z oblasti základních úkonů z ošetřovatelství a písemné prověření znalostí z anatomie a fyziologie člověka. Vyžadována je 80% účast na cvičeních.