Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk II (VOS / 2CJA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 2CJA2 - Cizí jazyk II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tkadlčíková:Hlavním cílem je seznámení se s odbornou slovní zásobou v rámci témat ze sociální oblasti jako jsou: první kontakt s klientem, historie sociální práce, komunikace, euthanasie a moderní hospicové hnutí.Synková:Rozšiřování a aktivizování gramatických znalostí se schopností uplatňovat německo-české konfrontační hledisko. Rozvíjení odborné slovní zásoby především v oblastech sociální práce.Vychodilová:Rozšiřovat a aktivizovat gramatické znalosti se schopností uplatňovat rusko-české konfrontační hledisko. Aktivizace ústní komunikace, seznámení se s vybranými reáliemi ruskojazyčných zemí se zaměřením na problémy v sociální oblasti.

Získané způsobilosti

Tkadlčíková:Student se dokáže v anglickém jazyce plynule vyjádřit k výše uvedeným tématům vztahujícím se k hlavnímu studijnímu oboru, tj. sociální práciSynková:Zvládnutí německé gramatiky v rozsahu předepsané učebnice, schopnost plynulého vyjadřování v běžných komunikačních situacích, jazyková orientace v probraných okruzích ze sociální oblasti.Vychodilová:Zvládnutí ruské gramatiky v rozsahu předepsané učebnice, schopnost plynulého vyjadřování v běžných komunikačních situacích, jazyková i věcná orientace v probraných reáliových okruzích ze sociální oblasti.

Literatura

Jelínek, S. a kol. Raduga 1 - 3. Ruština pro střední a jazykové školy. Plzeň, 1996.

Požadavky

Tkadlčíková:Splnění podmínek ke zkoušce:ústní pohovor z probraných tématSynková:zvládnutí zápočtového testu na min. 65% písemná práce na téma Meine Arbeitsstelle v rozsahu 2 A4 a rozhovor s vyučujícím na zmíněné témaVychodilová:- úspěšné zvládnutí průběžného kontrolního gramatického testu- úspěšné zvládnutí zkouškového písemného testu na min. 65%

Garant

Mgr. Jana SynkováMgr. Lenka Tkadlčíkovádoc. PhDr. Zdeňka Vychodilová, CSc.