Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provázení odbornou praxí III (VOS / 2POP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 2POP3 - Provázení odbornou praxí III, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student absolvuje praxi v sociální sféře v rozsahu 50-ti hodin za školní rok. Vybrané zařízení konzultuje s tutorkou odborné praxe. Ve druhém ročníku se očekává od studenta umění práce se zpětnou vazbou, schopnost identifikovat možná etická dilemata a znát možnosti a metody poskytování služeb a intervence. Student zpracovává před praxí kontrakt, ve kterém jsou obsaženy povinné cíle na praxi, tyto následně reflektuje ve zprávě z praxe. Po ukončení praxe nejpozději do 2 měsíců od posledního dne praxe předkládá portfolium včetně zprávy z praxe a hodnocení praxe tutorce.

Získané způsobilosti

Schopnost identifikovat možná etická dilemata a znát možnosti a metody poskytování služeb a intervence.

Literatura

HAVRDOVÁ, Z. Kompetence v praxi sociální práce. Praha, 1999. ISBN 80-902081-8-5.Kahánková, J. a kol. Průvodce odborným prakticým vzděláváním v sociální práci. Ostrava: KSP, ZSF OSU, 2007.

Požadavky

Student zpracovává před praxí kontrakt, ve kterém jsou obsaženy povinné cíle na praxi, tyto následně reflektuje ve zprávě z praxe. Po ukončení praxe nejpozději do 2 měsíců od posledního dne praxe předkládá portfolium včetně zprávy z praxe a hodnocení praxe tutorce. Zprávu k přepracování je možno vrátit tutorem maximálně 3x. Povinná 60% účast na proseminářích praxe a účast na individuálním tutoringu před a po praxi. V rámci prosemáře praxí vypracování a uvedení power-pointové prezentace zaměřené na odborné cíle 1. ročníku ve skupině podle cílové skupiny a zařízení praxe z 1.ročníku.

Garant

PhDr. Alexandra Pešatová