Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní nauky III (VOS / 2ZDN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 2ZDN3 - Zdravotní nauky III, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka navazuje na poznatky z prvního ročníku, kdy student bude seznámen se základy gynekologie, porodnictví, psychiatrie a péčí o dětského klienta v práci sociálního pracovníka.

Získané způsobilosti

Student zná fyziologický průběh těhotenství, porodu a šestinedělí. Orientuje se v komplexní péči o dětského klienta, zná nejčastější onemocnění v dětském věku, včetně preventivních opatření a dopadu nemocí na klienta. Student zná základní terminologii v psychiatrické péči, orientuje se v příčinách, preventivních opatřeních, terapeutických opatřeních. Student zná projevy, členění a nástin komplexní péče o psychiatricky nemocného klienta.

Literatura

Haškovcová, H. Manuálek o etice a vstřícném chování. Praha - Galén, 1998. ISBN 80-85824-87-6.Radimský, M. Psychiatrie. Brno, 1997. HAŠKOVCOVÁ, Helena. Thanatologie : nauka o umírání. Praha : Galén, 2000.

Požadavky

Spolupráce při skupinové práci na zadané téma. Úspěšné absolvování prověření teoretických znalostí (písemná forma).

Garant

Mgr. Jakub Doležel, Th.D.Mgr. Petra Chovancová

Vyučující

Mgr. Petra Chovancová