Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní nauky II (VOS / 2ZNA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / 2ZNA2 - Zdravotní nauky II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se a pochopení průběhu, symptomatologie, preventivních opatření vybraných onemocnění dle tělesných systémů. Nedílnou součástí jsou také dílčí dopady nemocí na život jedince.cvičení - letní semestrSeznámení se základní ošetřovatelskou péčí, procvičení ošetřovatelských dovedností, aby student byl schopen vykonávat jednoduché činnosti související s výkonem zdravotní péče v práci sociálního pracovníka.

Získané způsobilosti

Student zná projevy, členění, nástin diagnostiky a komplexní péče u vybraných onemocnění. Student dokáže aplikovat získané znalosti pro stanovení preventivních aktivit. cvičení LS:Student bude schopen efektivně a správně užít získaných znalostí a dovedností při poskytování základní ošetřovatelské péče u klienta.

Literatura

Gladkij, I., Koldová, Z. Propedeutika sociálního lékařství. Olomouc, 1998.

Požadavky

Prověření teoretických znalostí.cvičení LS:Klasifikace teoretických znalostí a praktických dovedností z oblasti základních úkonů z ošetřovatelství a písemné prověření znalostí z anatomie a fyziologie člověka. Vyžadována je 80% účast na cvičeních.