Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika mezinárodní pomoci (VOS / EMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / EMP - Etika mezinárodní pomoci, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Etika, filozofie a právo, etika sociální práce, hodnoty a etické teorie.Hodnoty, etické kodexy a principy pro humanitární a rozvojovou pomoc a spolupráci.Etické problémy a dilemata včetně dilemat vznikajících při pomoci v ozbrojených konfliktech.Smíření a vytváření míru.

Získané způsobilosti

Student bude umět identifikovat problémy, které vznikají při poskytování mezinárodní pomoci a bude schopen hledat a nacházet možná řešení a rozpoznávat úskalí, která při poskytování pomoci na globální úrovni vznikají.

Literatura

Terry, F. Condemned to Repeat?. 2002. Anderson, M.B. Do no harm. 1999. Bell, D.A., Coicaud, J. Ethics in Action. 2007. Lederach, J.P. The Moral Imagination. 2005.

Požadavky

Seminární práce - popis etického problému či dilematu, se kterým se studenti setkali na zahraniční praxi a způsob, jakým bylo postupováno i s ohledem na kulturní podmíněnost. Diskuse nad těmito případy.

Garant

Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D.