Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etická výchova II (VOS / EV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / EV2 - Etická výchova II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Etická výchova je multidisciplinární obor. Jejím cílem je výchova člověka jako osobnosti ochotné a schopné pomáhat druhým bez toho, aby za tento skutek očekávala odměnu. Výuka probíhá interaktivní formou kde projdeme různými tématy a aktivitami, které mají pomoci člověku dosáhnout prosociálnosti.

Získané způsobilosti

1. vést a vychovat osobnost, která má svou identitu, je sama sebou2. má pozitivní vztah k životu a lidem, spojený se zdravou kritičností3. její jednání vychází z osobního přesvědčení a vnitřního přijetí etických norem, vyplývajících z univerzální solidarity a spravedlnosti4. má zralý morální úsudek, opírající se o všeobecné mravní zásady, proto e schopná správně reagovat i v neočekávaných a složitých životních situacích5. charakterizuje ji spojení správného myšlení a jednání6. jedná nejen v souladu se svými zásadami, ale i s citovým nasazením

Literatura

Ricken, F. Obecná etika. Praha: OIKOYMENH, 1995.

Požadavky

80% aktivní účast ve výuce

Garant

Mgr. Petra ChovancováMgr. Miroslava Petřeková