Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář 1 (VOS / KAS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / KAS1 - Kazuistický seminář 1, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kazuistický seminář navazuje na výuku odborných předmětů a odbornou praxi. Na kazuistikách konkrétních případů lze pomocí aplikace získaných teoretických poznatků modelovat způsoby řešení problémů klientů. Student je tímto způsobem velice dobře připraven na následné působení v terénu.Předmět umožňuje integraci získaných zkušeností se znalostmi etiologie sociálních problémů a různých přístupů k jejich řešení.Předností takto koncipovaného kazuistického semináře je zlepšená teoretická i praktická příprava studenta, orientace ve struktuře problémů klientů a seznámení s vedením spisové dokumentace.

Získané způsobilosti

Znalosti právních předpisů vztahujících se ke konkrétním případům sociální práce.Dovednost získávání a práce s informacemi o klientech a jejich sociální situaci.Schopnost práce s dokumentací a přípravy na jednání.Schopnost pořízení záznamu z návštěvy (pozorování sociálního pracovníka), jednání s klientem v jeho domácnosti, na pracovišti, rozbor.Rozbor zvolených řešení pomoci, aplikace získaných teoretických poznatků při modelování dalších či variantních způsobů řešení případu.

Literatura

MATOUŠEK, O. a kol. Sociální práce v praxi : specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha : Portál, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, rozbor uzavřených případů.

Garant

Mgr. Alice Musilová