Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář - migrace (VOS / KSMIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / KSMIP - Kazuistický seminář - migrace, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Významná část setkání je věnována samostatné práci studentů s kazuistikami, následnou diskusí a zpětnou vazbou. Kurz je rozložen do dvou provázaných modulů setkání (2x8hodin). Zvláštní část (2 hodiny) bude následně věnována domácí přípravě zadaných úkolů, za jejichž splnění bude udělen zápočet. Student získá znalosti teoretických východisek z oblasti migrace a integrace, rozvíjí své dosavadní znalosti a dovednosti v oblasti sociální práce. Je schopen reflektovat situaci migrantů v České republice s přihlédnutím ke specifikům fáze jejich integračního procesu a navrhnout možná další opatření.

Získané způsobilosti

Zvolené metody a techniky vedou k rozvoji osobnosti studenta. Získané poznatky a dovednosti mohou být uplatněny v charitativní a sociální oblasti

Literatura

Trbola, R., Rákoczyová, M. (eds.). Institucionální podmínky sociální integrace cizinců v ČR I. Brno: Integrační politika, Barrister & Principal. 2011. Dohnalová, Eva. Úvod do sociální práce s migranty, Caritas - Vyšší odborná škola sociální Olomouc, 2012.

Požadavky

Zvláštní část (2 hodiny) bude věnována domácí přípravě zadaných úkolů, za jejichž splnění bude udělen zápočet.

Garant

Mgr. Jan Mochťák