Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody mezinárodní sociální práce 2 (VOS / MMSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / MMSP2 - Metody mezinárodní sociální práce 2, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz bude členěn na následující okruhy:1. Specifika pomáhání v sociálně vyloučených lokalitách v ČR (metody sociální práce, terénní práce, komunitní práce)2. Sociální práce s migranty a uprchlíky v českém a evropském kontextu3. cizinecká a azylová legislativa, demografické údaje o migrantech v EU a ČR4. psychosociální aspekty integrace migrantů5. kulturně kompetentní sociální práce6. institucionální rámec sociální práce s migranty

Získané způsobilosti

Studenti rozumí příčinám sociální exkluze etnických minorit v evropském kontextu, orientují se v metodách sociální práce s uprchlíky a cizinci a v institucionální síti pomoci daným skupinám.

Literatura

Průcha, J. Interkulturní psychologie. Praha, Portál 2004. Schuringa, L. Komunitní práce a inkluze Romů.Spolu International Foundation, Ostrava, 2007. Šišková, T. ed. Menšiny a migranti v České republice. Praha: Portál, 2001. MATOUŠEK, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Praha: Portál, 2003. Dvořáková, J., Horská, J. a kol. Metody sociální práce s imigranty, azylanty a jejich dětmi. Praha: Triton, 2008. Navrátil, P. a kol. Romové v české společnosti.Praha: Portál, 2003. Rákoczyová, M., Trbola, R. (eds.). Sociální integrace přistěhovalců v České republice. Praha: Slon, 2009. Hendriks, M. Sociální práce s uprchlíky. Praha: PPU ČHV, 1996. Šišková, T. ed. Výchova k toleranci a proti rasismu. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

Aktivní účast, referát, test.

Garant

Mgr. Eva Dohnalová