Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinár. SP a politika konkrétních zemí (VOS / MSPKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / MSPKZ - Mezinár. SP a politika konkrétních zemí, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sociální situace v daných zemích, zranitelnost, chudoba, potřebnost sociální pomoci.Vliv historického, kulturního a náboženského kontextu na rozvoj sociální politiky a na přístup k sociální práci.Rozdíly a podobnosti politiky, přístupů a služeb mezi zeměmi s cílem rozpoznat silné a slabé stránky, rozpory a mezery mezi konkrétními zeměmi.

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý pojmenovat sociální problémy a vyhodnotit, zda na ně systém sociální pomoci daného státu adekvátně reaguje a srovnat tuto skutečnost se situací v dané oblasti sociálních problémů v ČR.

Literatura

Cox, Pawar. International Social Work. Sage Publications, 2006. TOMEŠ, I. Sociální politika, teorie a mezinárodní zkušenost. 2. přepracované vydání. Praha: Socioklub, 2001.

Požadavky

Účast 80 procent, prezentace sociální politiky a služeb v konkrétní zemi, kam student odjíždí

Garant

Ing. Mgr. Jan Říkovský