Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk 2 (VOS / NĚJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / NĚJ2 - Německý jazyk 2, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavním cílem zůstává plynulost hovoru v jazyce německém na odborná témata při využití znalostí z odborných předmětů a zároveň rozvíjení schopnosti číst a umět rozebrat odborný text.

Získané způsobilosti

Náplní kurzu německého jazyka je celkové osvěžení dosavadních znalostí účastníků, jejich všeobecné upevnění a následný rozvoj. Rozvíjení jazykových schopností zohledňuje především nároky a požadavky dalšího studia německého jazyka a také uplatnění těchto znalostí v odborné praxi. Největší důraz je kladen na komunikativní dovednosti, ale součástí každé hodiny je i výklad důležitých mluvnických pravidel a především jejich procvičování.

Literatura

Höppnerová, V. a kol. Němčina pro jazykové školy 1-4. Praha: Scientia, 1994.

Požadavky

Podmínky úspěšné účasti (zápočet, zkouška): - max. jedna neomluvená hodina (vyjma účasti na praxi a v důležitých případech nahlášená neúčast)- pravidelné plnění všech písemných a ústních domácích úkolů- aktivní účast ve výuce- úspěšné absolvování zápočtového testu na konci každého semestru- úspěšné absolvování jazykové zkoušky na konci druhého semestru

Garant

Mgr. Jana Synková

Vyučující

Mgr. Jana Synková