Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problémy etn. a menšinových skupin 1 (VOS / PEMS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / PEMS1 - Problémy etn. a menšinových skupin 1, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do kurzu, prezentace základních požadavků a literaturyMezinárodní migrace - základySociální práce s migranty a uprchlíky základyKulturně kompetentní praxePobyt a integrace azylantů v ČR SUZ a OAMPNároky cizinců na sociální dávky, možnost zaměstnání atd. vyhledávání nejnovějších informacíVztah majority s minoritouKomunitní práce s romskou menšinou

Získané způsobilosti

Studenti budou seznámeni se sociokulturními specifiky komunikace s příslušníky různých etnik, kultur a náboženských skupin. Bude jim zprostředkována základní orientace v cizinecké legislativě a budou znát státní i nestátní organizacích nabízejících pomoc minoritám a migrantům u nás i ve světě.

Literatura

Potocky-Tripodi. Best practices for Social Work with Refugees Immigrants. New York, 2002. Víšek. Romové, bydlení, soužití. Praha, 2000. VÍŠEK, P. Romové ve městě. Praha, 2002. Balgopal, Pallassana. Social Work Praktice with Immigrants and Refugees. New York, 2000. Matoušek a kol. Základy sociální práce. Praha : Portál, 2001. ISBN 80-7178-473-7.

Požadavky

Prezentace, aktivita, ústní zkouška

Garant

Mgr. Tereza Malochová

Vyučující

Mgr. Tereza MalochováMgr. Tereza Malochová