Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do právní teorie a praxe 3 (VOS / ÚPTP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VOS / ÚPTP3 - Úvod do právní teorie a praxe 3, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je orientace v trestním a pracovním právu. Základní exkurz do práva dírkevního.Ucelení znalostí a dovedností studentů při orientaci v českém právním systému. V posledním semestru budou shrnuty poznatky umožňující získat nejen základní orientaci v právním systému a nejdůležitějších právních předpisech, včetně práva EU, ale zároveň formovat schopnost tyto poznatky uplatnit při výkonu sociální práce i v občanském životě, seznámit studenty s legislativním a institucionálním kontextem výkonu sociální práce.

Získané způsobilosti

Studenti získají schopnost pracovat s právními předpisy, vyhledat a sestavit základní podání, mající souvislost s nepříznivou sociální situací osob, umět odvodit základní souvislosti a vztahy mezi jednotlivými právními odvětvími, jakož i návaznosti na jiné příbuzné obory týkající se sociální práce, vyjadřovat se terminologicky správně v ústní i písemné formě, správně pracovat s literaturou, aplikovat teoretické poznatky na praktické situace. Jsou schopni rozpoznat možnosti sociálního pracovníka v dané problematice a situace, kdy je třeba odkázat na odbornou pomoc. Orientují se v dostupných zdrojích informací a návazné odborné pomoci.

Literatura

Blažek, P. Základy správního práva a veřejné správy. Brno, 1994.

Požadavky

Písemná práce 3 strany, dle zadání vyučující, prezentace, nebo individuální posouzení od vyučujícího se slovním ohodnocením.

Garant

JUDr. Marta Šosová

Vyučující

JUDr. Marta Šosová