Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Asie a Evropa v první pol. 20. st. (ASH / AE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / AE - Asie a Evropa v první pol. 20. st., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

21. 9. na KAS se neučí28. 9. volno5. 10. Pavla Slavíčková - úvod12. 10. Karel Podolský - Československo ? nový stát v nové Evropě19. 10. Karel Podolský - Počátky československo ? japonských diplomatických vztahů a případ Karla Perglera26. 10. Ondřej Kolář - Japonská zahraniční politika, USA a Evropa od konceVelké války do poloviny 20. let2. 11. Adam Cabiš - Rakousko-Uhersko a jeho velmocenské postavení naDálném východě9. 11. Adam Cabiš - Rakousko-Uhersko a jeho velmocenské postavení naDálném východě16. 11. Lucie Laníková - Šlechta v Rakousko-Uhersku a její vazby na Čínu a Japonsko23. 11. Lucie Laníková - Šlechta v Rakousko-Uhersku a její vazby na Čínu a Japonsko30. 11. Pavlína Kleiberová - Obraz zahraniční politiky Japonska7. 12. Pavla Slavíčková - Vnímání jiného14. 12. Pavla Slavíčková - zápočty

Získané způsobilosti

Student získá způsobilost orientovat se v historických okolnostech Evropy a Asie v první polovině 20. století.

Literatura

Burian, J. - Oliva, P.:. Civilizace starověkého Středomoří. Praha 1984. Klíma, J.:. Lidé Mezopotámie, Praha 1976. Bottéro, J.:. Nejstarší náboženství: Mezopotámie. Praha 2005.

Požadavky

- aktivní účast v hodině