Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čínská filologie (ASH / CSZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / CSZZ - Čínská filologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

BC: Státní závěrečná zkouška z 1) Geografie Číny 2) Moderní dějiny Číny 3) Moderní čínská literaturaMGR: Státní závěrečná zkouška z 1) Teorie čínského jazyka 2) Kulturní antropologie Číny

Získané způsobilosti

Kvalita jazykových schopností a poznatků absolventa tříletého bakalářského dvouoborového studia čínská filologie mu umožňuje uplatnění v širokém spektru odborné praxe: ve státních institucích, ve sdělovacích prostředcích, obchodních firmách a kulturních institucích jako odborný poradce, překladatel, soukromý podnikatel atd. Studium počítá i s alternativou dvouletého magisterského navazujícího dvouoborového studia, v němž si má student možnost prohloubit praktickou dovednost i teoretickou znalost především čínského jazyka a literatury.Cílem navazujícího magisterského studia oboru čínská filologie je příprava odborníků pro profese těsně související s prací s čínským jazykem, a to ať už v jeho hovorové, tak i písemné podobě. Naši absolventi jsou pak dále obeznámeni s historií, kulturou a reáliemi především současné Číny, proto nacházejí uplatnění jako především jako překladatelé, pracují v diplomatických službách, v muzeích, ve sdělovacích prostředcích, vědeckých ústavech a jiných odborných institucích apod. Studium počítá i s alternativou postgraduálního studia na FF UK v Praze v oborech jazyky, literatury a historie Asie a Afriky.

Požadavky

K úspěšném složení zkoušky je třeba uspět ve všech jejích částech.

Garant

Mgr. David Uher, PhD.

Vyučující

Mgr. Ondřej KučeraMgr. David Uher, PhD.