Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomická geografie Číny (ASH / DLJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / DLJ - Ekonomická geografie Číny, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

The course is devided into four blocks with three topics in each of the blocks:1.Three modes of environmental adaptation and their social correlatesThe history of intensification from pre-Imperial times to the presentThe communist program of modernization and its basis in a particular view of science2.Development and environmental degradation in rural Han ChinaColonial development in the uplands of the Southeast Asian MassifColonial development in the pastoral cultures of Central Asia3.Development seen from the perspective of agriculture, food, and soilDevelopment seen from the perspective of increased energy useDevelopment seen from the perspective of increased water use4.Deforestation and reforestationThe matter of air pollutionEnvironmentalism and the possibilities of democratic transition11. České a evropské investice v Číně12. Čínské investice v Evropě a ČR

Získané způsobilosti

Absolvováním tohoto kurzu by student měl mít přehled1. ve vývoji a geografickému vymezení využití krajiny v Číně2. o hlavních ekonomických i ekologických problémech současné Číny3. o fungování vztahu člověka a přírody4. o vývoji a významu čínské ekonomiky ve vztahu k životnímu prostředí5. o současných trendech v čínské ekonomice a příslušné legislativě a jejich dopadech na životní prostředí6. o deforestaci, reforestaci, degradaci i kolonizaci půdy, o znečištění ovzduší, zdrojích energie apod.

Literatura

Ilan Alan. Chinese Economic Transition and International Marketing Strategy. Westport, 2003. ISBN 1-56720-587-9.Barry Naughton. The Chinese Economy: transition and growth. MIT Press, 2007.

Požadavky

Průběžná příprava na hodiny a četba zadaných textů, aktivní participace v hodině a závěrečná písemná práce. Závěrečná práce není podmínkou, pokud student splní plně ostatní požadavky (100% docházka a aktivita na hodinách)

Garant

PhDr. Adam Horálek, Ph.D.