Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Workshop čínských studií 1 (ASH / GF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / GF1 - Workshop čínských studií 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zápočet bude udělen za aktivní účast na workshopu pořádaných projektem CHINET, které vedou zvaní zahraniční i tuzemští odborníci v rámci jedné tematické oblasti (1. kulturní antropologie Číny, 2. moderní Čína, 3. čínská literatura, 4. čínská lingvistika, 5. čínská historie a náboženství) a elektronické odevzdání evaluace (feedback) k workshopu v rozsahu 500 slov. Harmonogram workshopů bude upřesněn v průběhu semestru. Workshop je vyučován v češtině, v angličtině nebo čínštině.ZS 2015 - harmonogram:1. Basic conflicts: left and right in Korea2. Hallyu Korean culture?3. Cheonanham, Seweolho: two ship-sinkings that shaked the nation and why?4. Egalitarianism or class consciousness: the nut-rage scandal and the things around5. Schooling: education-craze, school-uniforms, after-school, free-lunch, admission exam, 3rd class universities, admission fees, university rankings etc.6. Ageing and birth rate: social issues because of demographic changes7. Multicultural Korea? Immigration and international marriage as social issues8. Ethnic Koreans from China9. Suicide: reasons to kill oneself and the pursuit of happiness in Korea10. Leading media and alternative media (daean eollon)11. South-Korean Anti-North activists12. The collaborator-issue: chinilpa and chinjungpa13. Seonjinguk-discourse: Korea as a rich country or still a developing one?

Získané způsobilosti

Během workshopu se účastníci seznámí se současným vývojem zkoumání problematiky korejské kultury.

Literatura

CHINET.

Požadavky

Požadavky na zápočet:* aktivní účast (zapojení do diskuze), * odevzdání elektronické evaluace workshopu v rozsahu 500 slov v češtině a angličtině

Garant

Mgr. Bc. Jarmila FiuráškováMgr. Ondřej KučeraMgr. Martina Rysová

Vyučující

Mgr. Bc. Jarmila FiuráškováMgr. Ondřej Kučera