Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava na test HSK (ASH / HSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / HSK - Příprava na test HSK, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz v jednotlivých lekcích procvičuje slovní zásobu, gramatiku a poslechová cvičení osnov dané úrovně zkoušky HSK.1. Kategorie jména místa a času; záložky2. Specifické funkce zájmen a deiktická slova3. Lexikální obsahy kategorie modální slovesa4. Lexikálně-syntaktická kategorie objektového slovesa5. Specifická vyjádření přibližného počtu v čínštině6. Specifika číselných výrazů v čínštině7. Numerativy jako specifická kategorie čínštiny8. Kategorie příslovcí a prepozičních sloves9. Pomocná gramatická slova v čínštině10. Komplement jako specifický větný člen11. Specifika čínského "příslovečného" určení12. Souvětí v čínštině13. Teleskopická konstrukce14. Specifika vyjádření srovnání v čínštině15. Duplikace (jména, predikativa, numerativy)

Získané způsobilosti

Kurs připravuje k absolutoriu HSK - Testu z čínštiny jako cizího jazyka.

Literatura

Hanyu Shuiping Kaoshi Dengji Biaozhun He Dengji Dagang (Norma a osnovy pro stanovení úrovně znalostí HSK). Zhongguo Hanyu Shuiping Kaoshi Dagang (Osnovy čínské HSK). Hanyu Jiaocheng 1, 2 (Učebnice čínštiny pro středně pokročilé). ŠVARNÝ, Oldřich, UHER, David:. Úvod do studia hovorové čínštiny. LÜ Shuxiang. Xiandai Hanyu Ba Bai Ci (800 slov moderní čínštiny).

Požadavky

Docházka (max. 3 absebce), splnění průběžných testů (tvoří 40% výsledné známky), příprava do hodin a aktivní účast v hodině, zápočtový test (tvoří 40% výsledné známky). Zápočtový test lze též nahradit certifikátem HSK dané úrovně získaným ve stejném semestru.

Garant

Mgr. Michaela Zahradníková

Vyučující

Mgr. Kateřina SzokalováMgr. Michaela Zahradníková