Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační dovednosti (ASH / KD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / KD - Komunikační dovednosti, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se zaměřuje na prověření příp. doplnění základních komunikačních dovedností v souvislosti se studiem na vysoké škole, a to jak v rovině ústního, tak i písemného projevu. Jednotlivé hodiny budou věnovány formální a praktické (ne obsahové) rovině jednotlivých typů projevu, např. přednáška, referát, esej, recenze, CV, motivační dopis, diplomová práce atd. Kurz je zamýšlen jako základní zejména pro studenty bakalářského studia.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být způsobilý ústního i písemného projevu na odborné úrovni.

Literatura

kol. Akademická příručka. Praha, 2006. Soňa Gullová. Mezinárodní obchodní a diplomatický protokol. Praha, 2011. Geršlová Jana. Vádemékum vědecké a odborné práce. Šenov, 2009. Scott D. Seligman. Čínská obchodní etiketa. Brno, 2007. František Rob. Diplomatický protokol a etiketa. Praha, 2007. Holoušová, D. - Krobotová, M. Diplomové a závěrečné práce. Olomouc, 2008. Kocourková Jarmila. Etiketa na cesty aneb jiný kraj, jiný mrav. Brno, 2009. Šanderová Jadwiga. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha, 2005. Božena Buchtová, Jiří Pokorný. Podnikání a kulturní odlišnosti. Brno, 2004. Hörner Gerhard. Rychlé čtení. Čtěte rychle a efiktivně. Brno, 2007. Ladislav Rýznar. Společenský protokol v různých kulturách. Kunovice, 2008. Spousta Vladimír. Vádemékum autora odborné a vědecké práce humanitního a sociálního zaměření. Brno, 2009.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, splnění všech úkolů řešených v rámci kurzu.

Garant

doc. Jozsef Szakos, Dr.

Vyučující

Mgr. Ondřej KučeraMgr. Kateřina Szokalová