Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe 2 (ASH / PRX2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / PRX2 - Praxe 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student, který si zapíše předmět Praxe v komerční sféře, kontaktuje koordinátora projektu a praxí Čínština pro praxi a projde následně krátkým pohovorem. Společně s koordinátorem praxe bude definována preferovaná oblast, kde bude praxe vykonána a vytipován vhodný zaměstnavatel. Bude zapsána požadovaná délka praxe, možné termíny její realizace a zaměření/specializace. Následně bude praxe domluvena a potvrzena ze strany zaměstnavatele. Před započetím praxe bude za účasti zaměstnavatele a koordinátora praxí projektu Čínština pro praxi průběh praxe (cíl, náplň, výstupy a pravidla). Komunikaci mezi studentem a zaměstnavatelem zajistí koordinátor praxí. Studenti poté budou vysláni na praxi, přičemž koordinátor praxí bude dohlížet nad jejím průběhem.

Získané způsobilosti

Student může absolvovat praxi v komerční sféře, která je v rozsahu alespoň 4 týdnů. Praxe v komerční sféře je organizačně zajištěna díky projektu Čínština pro praxi (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0289), který pomáhá zprostředkovat kontakt studentů KAS FF UP s praxí a přispívá tak k optimalizaci vstupu absolventů na trh práce. Projekt Čínština pro praxi disponuje portfoliem spolupracujících organizací - potenciálních zaměstnavatelů a poskytovatelů praxí pro studenty (např. BAEST, a.s., ŠKODA AUTO, a.s., Česko-čínská společnost, SOZE, SUZ, Člověk v tísni ad. firmy či organizace).

Literatura

http://www.kas.upol.cz/cs/studium/projekty_opvk/cinstina_pro_praxi/praxe.html

Požadavky

Po skončení praxe budou koordinátorovi praxí projektu Čínština pro praxi předány tyto dokumenty z praxe (na předepsaných formulářích), které podmiňují získání zápočtu:a) zpráva o absolvované praxi - popis aktivit a činnosti, definice přínosů i vnímaných negativ, možná návaznost na danou oblast, téma atd. v rámci studia;b) výkaz pracovní činnosti;c) prezentace o vykonané praxi - student v rámci workshopu praxí představí a zhodnotí absolvovanou praxi a její přínos (koná se vždy 1x v semestru).Zpráva o absolvované praxi i výkaz pracovní činnosti bude potvrzena podpisem (a razítkem) odpovědného zaměstnance ze strany zaměstnavatele.Student si může v každém bloku studia zapsat Praxi v komerční sféře pouze jednou.Tento předmět byl inovován v rámci projektu Inovace oboru čínská filologie na Univerzitě Palackého v Olomouci se zaměřením na uplatnění absolventů v praxi, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0289. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vyučující

Mgr. Bc. Jarmila Fiurášková