Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čínské socio-kulturní praktikum (ASH / SX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / SX - Čínské socio-kulturní praktikum, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nonverbální a parajazyková komunikace; haptika a proxémika2. Komunikace ve skupině3. Dar a předávání4. Jídlo a stolování5. Kulturní úskalí komunikace - symboly, tabu, pravda6. Sociální úskalí komunikace - hierarchie: věk, postavení, pohlaví

Získané způsobilosti

Kurs se zabývá praktickými kulturními, společenskými a paralingvistickými (mimojazykovými) aspekty komunikace s osobami čínské národnosti ať už v ČLR na Taiwanu, v Hongkongu, v Singapuru či jinde ve světě. Součástí kurzu je praktický nácvik jednotlivých dovedností a modelových situací, který má pomoci lepší orientaci v budoucí komunikaci či vedení obchodních či jiných jednání.

Literatura

ČERNÝ, Jiří, HOLEŠ, Jan. Sémiotika. Praha: Portál, 2004. 363 s. ISBN 80-7178-832-5. Doubravová, Jarmila. Sémiotika v teorii a praxi. Praha, 2002. HARTZELL, Richard W. Harmony in Conflict: Active Adaptation to Life in Present Day Chinese Society. 4th ed. Taipei: Caves Books, 1993. BLOODWORTH, Dennis. Chinese Looking Glass. Penguin books, 1969. HALVORSEN, Francine. The Food and Cooking of China. John Wiley and Sons, 1996. ISBN 0-471-11055-8. ECO, Umberto. Jméno růže. Přel. Zdeněk Frýbort. Praha: Odeon, 1985. 498 s. Eco, Umberto. Teorie sémiotiky. Praha: Arago 2009.

Požadavky

Zápočet je udělován za docházku, prezentaci krátkého referátu a účast na společném projektu.

Garant

Mgr. Ondřej Kučera

Vyučující

Mgr. Petr JandaMgr. Ondřej Kučera