Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náslechová cvičení 4 (ASH / TL4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / TL4 - Náslechová cvičení 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. pozdrav; 2. oslovení; 3. zdravotní stav; 4. národnost; 5. záliby; 6. bydliště; 7. studium; 8. rodina; 9. nákupy; 10. čas; 11. telefon; 12. věk; 13. stravování; 14. návštěva lékaře; 15. jízda taxíkem; 16. na poště; 17. cestování; 18. v bance; 19. návštěva v čínské rodině; 20. blahopřání; 21. omluva; 22. schůzka; 23. prázdniny; 24. rozloučení.Tento předmět byl inovován v rámci projektu Inovace oboru čínská filologie na Univerzitě Palackého v Olomouci se zaměřením na uplatnění absolventů v praxi, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0289. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Získané způsobilosti

Hlavním záměrem cvičení je rozvíjet praktické dovednosti, které si frekventanti kurzu osvojili v prvním a druhém semestru studia, a to rozvíjením náslechových dovedností získaných v předmětech Audioorální cvičení 1, 2, 3 a 4 s důrazem především na rozvoj pasivní slovní zásoby.

Literatura

UHER, David a LIU Xuemin, Jakub Vykoukal. Učebnice čínské konverzace. ŠVARNÝ, Oldřich, UHER, David:. Úvod do studia hovorové čínštiny. ŠVARNÝ, Oldřich. Hovorová čínština v příkladech 1-4.

Požadavky

Oba semestry jsou ukončeny zápočtovým testem, který svou strukturou kopíruje náslechovou část HSK - Zkoušky z čínštiny jako cizího jazyka, která je nutným předpokladem absolutoria bakalářského studia oboru čínská filologie.

Garant

Mgr. Tereza Slaměníková

Vyučující

Mgr. Tereza Slaměníková