Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bibliograficko-knihovní praxe 2 (ASH / TS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / TS2 - Bibliograficko-knihovní praxe 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je zaměřen na teoretické a zejména praktické zvládnutí úskalí bibliografického a knihovnického zpracování čínských dokumentů s důrazem jak na problematiku formálního zpracování: znakové písmo, různé transkripce, problematika zapisování jmen; tak na problematiku předmětového řazení a třídění čínských materiálů.Kurz probíhá v zimním a letním semestru. Jedná se o dvouhodinový seminář, který je celkem ohodnocen čtyřmi kredity. Zápočet po prvním i druhém semestru je udělován za teoretické i praktické zvládnutí bibliografických a knihovnických dovedností se zaměřením na elektronické zpracování a důrazem na specifika čínského jazyka.

Získané způsobilosti

Zápočet po prvním i druhém semestru je udělován za teoretické i praktické zvládnutí bibliografických a knihovnických dovedností se zaměřením na elektronické zpracování a důrazem na specifika čínského jazyka.

Literatura

null

Požadavky

Základní znalost čínštiny, pečlivost a zájem o praxi v knihovně.Požadavky na zápočet: služba v čínské knihovně KAS (1x týdně 1,5 hod) - výpůjčky, katalogizace knih, tvorba dostupných knižních upoutávek (2 ks týdně) na Facebook KAS, recenze na 1 knihu vydanou po roce 2007

Garant

Mgr. Bc. Jarmila Fiurášková

Vyučující

Mgr. Bc. Jarmila Fiurášková