Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účast na vědeckém projektu (ASH / VP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / VP - Účast na vědeckém projektu, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na odborné, technické a organizační aspekty vědecké práce s výstupem ve formě publikovatelné vědecké práce či ve formě podílu na publikovatelné práci. Dále je seminář zaměřen na schopnost prezentace vědecké práce jak orálně, tak i s použitím multimediálních prostředků. Studenti na základě volby tématu vědecké práce dále prohlubují svou schopnost pracovat samostatně s lingvistickým, literárním či jiným primárním materiálem a současně schopnost vyjadřovat vlastní názory a myšlenky. Důraz je zde kladen zejména na práci s informacemi (knihovny, internet), techniku tvorby a strukturu vědecké práce (citace, bibliografie, využití technických prostředků atd.). Podstatou semináře je studentova účast na aktuálně probíhajícím vědeckém projektu. V rámci semináře probíhají průběžné konzultace.

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na odborné, technické a organizační aspekty vědecké práce s výstupem ve formě publikovatelné vědecké práce či ve formě podílu na publikovatelné práci. Dále je seminář zaměřen na schopnost prezentace vědecké práce jak orálně, tak i s použitím multimediálních prostředků.

Literatura

Čmejrková, Světla, Daneš, František ? Světlá, Jindra. Jak napsat odborný text. Voznice, 1999. Norma ČSN ISO 690. Norma ČSN 01 6910. Úprava písemností zpracovaných textovými editory. Praha: Český normalizační institut, duben 2007. KULDOVÁ, Olga. Normalizovaná úprava písemností. Praha: Fortuna, 1999. TŘÍSKOVÁ, Hana. Transkripce čínštiny: sborník statí. Praha: Česko-čínská společnost, 1999. TŘÍSKOVÁ, Hana. Transkripce čínštiny: tabulky a návody. Praha: Česko-čínská společnost, 1999. VYMĚTAL, Jan a VÁCHOVÁ, Miriam. Úvod do studia odborné literatury. Praha: Orac, 2000.

Požadavky

Podstatou semináře je studentova účast na aktuálně probíhajícím vědeckém projektu. V rámci semináře probíhají průběžné konzultace.

Garant

doc. Jozsef Szakos, Dr.Mgr. David Uher, PhD.