Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní čínština (ASH / WM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / WM - Obchodní čínština, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je rozdělen do 48 lekcí, uvedených základními frázemi, v celkovém počtu asi 500, následovanými krátkými dialogy, výkladem nové slovní zásoby v rozsahu asi 1.000 nových slov a výrazů a cvičeními v podobě substitučních drilů. Témata kurzu jsou řazena v pořadí, v jakém pak obvykle probíhá obchodní jednání: pracovní oběd/večeře, nabídka zboží, jednání o ceně, objednávka zboží, provize, platba, dodání zbož, doprava a balení, pojištění, smlouva, rozloučení

Získané způsobilosti

Cílem cvičení realizovaného po dvou hodinách týdně je pod vedením českého lektora získat základní znalosti čínské obchodní konverzace jako nejběžnějšího tématu odborné praxe.

Literatura

Slaměníková, Tereza a Guo Yiying. Čínská obchodní konverzace. Brno, 2014. LI, Lin-nei, LI Gengxin. Business Chinese. Beijing: Sinolingua, 1990. 220 s. ISBN 7-80052-065-X. HUANG, Weizhi. Business Chinese (Intermediate). Book 1. (Jingji Zhongji Hanyu Kouyu). Beijing: Sinolingua, 2001. 354 s. ISBN 7-80052-538-4. CHANG, Taiping. International Business Chinese Course (Guoji Shangwu Hanyu Jiaocheng). Beijing: Beijing Daxue Chubanshe, 2000. 209 s. ISBN 7-301-04661-8.

Požadavky

Zápočet je udělován za docházku, aktivní účast na hodinách a zápočtový test, ve kterém studenti prokážou znalost probraného učiva.

Garant

Mgr. Tereza Slaměníková

Vyučující

Yixuan Jandová chen, M.A.Mgr. Tereza Slaměníková