Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čínská literatura - seminář (ASH / WXS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / WXS - Čínská literatura - seminář, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavním cílem semináře je seznámit studenty s dílem několika nejvýznamnějších čínských (ČLR) autorů osmdesátých a devadesátých let (např. Mo Yan, Su Tong, Yu Hua a další). Důraz bude hlavně kladen na domácí přípravu, tedy především na četbu vybraných děl v čínštině, která pak budou na hodině analyzována za aktivní účasti studentů. V druhé polovině semestru se pak zaměříme na porovnání literární předlohy a filmu, který byl podle této předlohy natočen (např. novela Manželky a konkubíny spisovatele Su Tonga a na její motivy natočený film Zavěste vysoko červené lucerny režiséra Zhang Yimou, nebo film Žít, který byl natočen na motivy stejnojmeného románu od Yu Hua). Podmínkou pro udělení zápočtu bude četba zadaných literárních děl ověřená aktivní účastí na hodinách a esej, ve které student porovná filmové zpracování a jeho předlohu.

Získané způsobilosti

Hlavním cílem semináře je seznámit studenty s dílem několika nejvýznamnějších čínských (ČLR) autorů osmdesátých a devadesátých let (např. Mo Yan, Su Tong, Yu Hua a další).

Požadavky

Důraz bude hlavně kladen na domácí přípravu, tedy především na četbu vybraných děl v čínštině, která pak budou na hodině analyzována za aktivní účasti studentů. Podmínkou pro udělení zápočtu bude četba zadaných literárních děl ověřená aktivní účastí na hodinách a esej, ve které student porovná filmové zpracování a jeho předlohu.

Garant

Mgr. Kamila Hladíková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kamila Hladíková, Ph.D.Mgr. Tereza Slaměníková