Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Antropologie tradiční Číny 2 (ASH / XAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / XAN2 - Antropologie tradiční Číny 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané kapitoly z dějin dynastie Qing. Analýza 5 přednášek probíhajících v semináři čínských studií 2.

Získané způsobilosti

Na posluchače z jiných oborů než Čínská filologie se nevztahuje znalost znaků (čínských názvů).

Literatura

FAIRBANK, John. F. Dějiny Číny. Praha: Nakl. Lidové noviny, 1998. William T. Rowe. China s Last Empire: The Great Qing. Harvard University Press, 2009. Xu - Olivová. Vývoj správního systému v Číně. Karolinum, Praha, 2000. HUC, Régis Evariste. Cesty missionářské, které Mongolskem, Tibetem a říší Čínskou vykonali Huc a Gabet. Dědictví sv. Jana Nepomuckého, 1887. McKinnon, Malcolm. Asian Cities. Globalization, Urbanization and Nation-Building. NIAS Press, Copenhagen, 2011. ISBN 9788776940799.Olivová, L. Tabák v čínské společnosti, 1600-1900. Univerzita Palackého, Olomouc, 2005.

Požadavky

Docházka je povinná. Posluchači jsou povinni průběžně studovat předepsanou literaturu a o dojednaných publikacích vést diskusi na hodině. Písemný výtah v češtině z přednášek probíhajících v semináři čínských studií 2.

Garant

doc. Jozsef Szakos, Dr.

Vyučující

doc. Jozsef Szakos, Dr.