Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čínština pro hospodářskou praxi (ASH / XWM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASH / XWM1 - Čínština pro hospodářskou praxi, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Politics: Hong Kong umbrella revolution2. Health: The outbreaks of Ebola virus disease3. Economics: Coming of "Chinese Century"?4. International (1): Ukraine crisis5. Social issues: One-child policy revision in China6. International (2): Scottish independence referendum7. Entertainment: China's Hollywood8. International (3): Rape in India9. Economics: 'New normal' growth in China10. International (4): ISIS Terror11. Entertainment: North Korea rubbishes Seth Rogen comedy The Interview12. Health: Air pollution in China

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je zlepšit jazykové schopnosti studenta ve čtení (intenzivní i extenzivní)a interpretaci textu, schopnost porozumění běžně užívaných frází a stylů v čínských médiích a v textech zaměřených na širokou škálu témat.ě.

Literatura

Business Chinese 500. Beijing: Sinoligua 1982. HRDLIČKA, Zdeněk ml. Tlumočníkem z japonštiny a z legrace. OBUCHOVÁ, Ľubica. Číňané 21. století: dějiny, tradice, obchod. Praha: Academia 1999. HEŘMANOVÁ, Zdenka, Vladimír Ando a Hana Třísková. Soubor čínských termínů z ekonomiky a politiky. Praha: Orientální ústav ČSAV 1988.

Požadavky

Požadavky kurzu:1. Příprava do hodin.2. Příprava slovní zásoby do hodin3. Aktivní účast v hodině4. Vypracová průběžných úkolů

Garant

Mgr. Michaela Zahradníková

Vyučující

Mgr. Yiying GuoYixuan Jandová chen, M.A.Mgr. Michaela Zahradníková