Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonština 4 (ASJ / 1JC4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / 1JC4 - Japonština 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lekce 1-4 II. dílu učebního kompletuL1Hlavní text: "Japonská gramatika"Používání výrazu "onadži", vyjadřování rozdílnosti a podobnosti, gramatické konstrukce s pomocným slovem "wake" ad.L2Hlavní text: "Japonská zdvořilost Keigo"Shrnutí používání numerativů a tázacích výrazů, vyjádření rozkazu (přání) a zákazu; významy a používání slovesa "kakeru"L3Hlavní text: "Výlet na hory"Gramatické konstrukce: žádost o radu, dávání rady; významy a používání slovesa ?ukeru? aj.L4Hlavní text: "Japonská jména a příjmení"Gramatické konstrukce: vazby s "kagiru", "kagiri", pomocná slovesa "agaru", "ageru" aj.Tento předmět byl inovován vytvořením nového učebního kompletu v rámci projektu Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění absolventů v praxi, reg.č. CZ.1.07/2.2.00/28.0160. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státnímrozpočtem České republiky.

Získané způsobilosti

Znalost japonských gramatických struktur a schopnost číst a psát na úrovni mírně až středně pokročilých.

Literatura

Japonština 2 - nepublikovaný výukový set. KAISER, S. - ICHIKAWA, Y - KOBAYASHI, N. - YAMAMOTO, H.:. Japanese: A Comprehensive Grammar. London a New York: Routledge, 2002. McClure, W. Using Japanese. A Guide to Contemporary Usage. Cambridge, Cambridge Univ. Press, 2000.

Požadavky

domácí příprava, aktivní účast ve výuce, zápočtový test (min. úspěšnost 70%)

Garant

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.

Vyučující

Bc. Takayuki Watanabe