Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konverzace 3 (ASJ / 1K3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / 1K3 - Konverzace 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lekce 17 - Lekce 20Probíraná témata:- Vaření (recept, pracovní postup, česká/slovenská kuchyně, japonské jídlo)- Sport (letní sporty, zimní sporty, národní sporty ČR, národní sporty Japonska, olympijské sporty, známí sportovci, popis oblíbeného sportu - jeho historie, pravidel atp.)- Zvířata (popis základních vlastností zvířete, které chovám, nebo mého oblíbeného zvířete; typické chování, zjev atd.)- ZOO (nové trendy v ZOO, klady a zápory, ZOO v ČR)- U lékaře (popis příznaků, léky, návštěva u lékaře, porozumění otázkám lékaře)atd.Tento předmět byl inovován v rámci projektu Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění absolventů v praxi, reg.č. CZ.1.07/2.2.00/28.0160. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Inovace spočívala zejména v inovaci výukových a studijních materialů.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování tohoto kurzu je student schopen v japonštině vést konverzaci na téma vaření, národní/tradiční jídlo, česká kuchyně, sport, moje zvíře, návštěva ZOO, zvládnout rozhovor u lékaře, v restauraci apod.

Literatura

Japonština 1 - nepublikovaný výukový set. Tomisaka, Y. Nameraka nihongo kaiwa (Successful Communication in Japanese). Tokyo, 1997. TSUKUBA LANGUAGE CENTER. Situational Functional Japanese. Tokyo, 2005. Tema betsu chukyu de manabu nihongo. Tokyo, 1994.

Požadavky

80% účast, aktivní účast v hodinách a plnění zadaných domácích úkolů, secvičení dialogů ve dvojicích nebo ve skupinách, příprava prezentací na zadané téma a ústní přednesení, ústní zkouška

Garant

Mgr. Tereza Nakaya

Vyučující

Mgr. Tereza NakayaMgr. Bc. Yuji Nakaya