Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia japonské literatury (ASJ / 1UJL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / 1UJL - Úvod do studia japonské literatury, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Myšlenkový systém a periodizaceMísto japonské literatury v oblasti Dálného východuPřehled žánrové skladby japonské literatury:- Nejstarší literatura- Klasická literatura- Středověká literatura- Předmoderní literatura- Moderní literatura- Poválečná japonská literatura- Současné trendy v japonské literatuřeJaponská tematika v česky psané literatuře

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto kurzu získají studenti základní přehled o japonské literatuře, hlavních stylech, žánrech a autorech a stěžejních dílech.

Literatura

Novák, M. Japonská literatura I. Praha, 1989. Švarcová, Z. Japonská literatura 712 - 1868. Praha, 2005. Winkelhöferová, V. Slovník japonské literatury. Praha, 2008. Kraemerová, A. Úvod do japanologie. Olomouc, 2000.

Požadavky

domácí příprava (četba beletrie cca 300 s., odb. text cca 100 s.), prezentace na zadané téma, ústní zkouška (min. úspěšnost 70%)

Garant

prof. Dr. Zdeňka Švarcová

Vyučující

Mgr. Sylva Martinásková, Ph.D.