Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronické informační zdroje (ASJ / EX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / EX - Elektronické informační zdroje, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář studentům poskytuje všeobecné informace o tom, jak se orientovat v informačních institucích a zdrojích. Studenti se seznámí s fondy a službami dostupnými z knihovny Univerzity Palackého, případně z IP adresy UP. Student získá znalosti, které mu umožní lépe vyhledávat relevantní zdroje pro potřebu vědecké práce, a to primárně v elektronických informačních zdrojích (EIZ). Zaměří se zejména na japonské informační elektronické zdroje a v závěru kurzu na analýzu dat v MS Excel, který poskytuje silné zázemí pro zpracování dat. Cílem semináře je získání orientace v neustále narůstajícím počtu a druzích EIZ s využitím různých druhů rešeršních technik a dále vhodné zpracování dat a jejich prezentace.

Získané způsobilosti

Seminář studentům poskytuje všeobecné informace o tom, jak se orientovat v informačních institucích a zdrojích. Studenti se seznámí s fondy a službami dostupnými z knihovny Univerzity Palackého, případně z IP adresy UP. Student získá znalosti, které mu umožní lépe vyhledávat relevantní zdroje pro potřebu vědecké práce, a to primárně v elektronických informačních zdrojích (EIZ). Zaměří se zejména na čínské informační elektronické zdroje a v závěru kurzu na analýzu dat v MS Excel, který poskytuje silné zázemí pro zpracování dat. Cílem semináře je získání orientace v neustále narůstajícím počtu a druzích EIZ s využitím různých druhů rešeršních technik a dále vhodné zpracování dat a jejich prezentace.

Literatura

Meško, D., Katuščák, D., Findra, J. a kol. Akademická příručka. Osveta Martin, 2006. ISBN 80-8063-219-7.Hronek, J. Informační systémy. Učební text. Katedra informatiky, UP Olomouc, 2007. ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Votobia, Olomouc, 1997. ISBN 80-7198-173-7.null

Požadavky

Zápočet je udělován za docházku, prezentaci a splnění práce (případové studie) na zadané téma.

Garant

Mgr. Bc. Jarmila Fiurášková

Vyučující

Mgr. Bc. Jarmila Fiurášková