Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Firemní a technická japonština (ASJ / FTJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / FTJ - Firemní a technická japonština, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Japonské firmy v ČR, historie, přehled2. Základy firemní kultury a výrobní systém Toyota I.3. Výrobní systém Toyota II.4. Personální záležitosti, smlouvy5. Problematika zakládání firmy japonským subjektem, povolení, víza apod.6. Technická japonština: chemie, ekologie ve firmě7. Technická japonština: obráběcí procesy8. Technická japonština: elektro9. Technická japonština: patenty10. Technická japonština: kontrola kvality11. +12. ExkurzeTento předmět byl nově zaveden v rámci projektu Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění absolventů v praxi, reg.č. CZ.1.07/2.2.00/28.0160. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu je student schopen orientovat se v jazykovém prostředí japonských výrobních závodů. Je v základní míře terminologicky vybaven na překlady a tlumočení v oblasti fungování firmy, i pro technické překlady.

Literatura

Edward E. Daub , R. Byron Bird, Nobuo Inoue. (2010). Basic Technical Japanese. James L. Davis. (2002). Intermediate Technical Japanese: Glossary (Technical Japanese Series). James L. Davis. (2002). Intermediate Technical Japanese: Readings and Grammatical Patterns v. 1. Mory Sofer. (2005). Translator Self-Training Program, Japanese: A Practical Course in Technical Translation.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách, domácí příprava, průběžné domácí úkoly nebo krátké překlady, odevzdání závěrečného překladu. Na konci školního roku proběhne exkurze do japonského výrobního závodu. Účast na této exkurzi je povinná pro všechny účastníky kurzu.

Garant

Mgr. Tereza Nakaya

Vyučující

Mgr. Tereza NakayaMgr. Zuzana Rozwalka