Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonská kultura (ASJ / JKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / JKU - Japonská kultura, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah: příklady tématKultura a společnost a metody jejich zkoumáníZákladní zdroje japonské identityKlíčové koncepty japonské kulturyObraz japonské kultury mimo JaponskoJaponské tradice v průběhu roku v minulosti a dnesTradiční koncepty japonské estetikyTradiční japonská kultura a uměníSoučasná japonská kultura a uměníTradiční a současný způsob bydleníOdívání, stravovací návyky aj.Tento předmět byl inovován v rámci projektu Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění absolventů v praxi, reg.č. CZ.1.07/2.2.00/28.0160. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Inovace spočívala zejména v inovaci sylabu a studijních materialů.

Získané způsobilosti

Studenti umí charakterizovat základní rysy tradiční i současné japonské kultury, prezentovat fakta a vlastní názory na často diskutované aspekty a stereotypy. Prokázali schopnost samostatně čerpat informace z odborného textu.

Literatura

Sugimoto, Yoshio. An Introduction to Japanese Society. Cambridge, 2007. De Mente, Boye Lafayette. Behind the Japanese Bow. Passport Books, 1993. Buckley, Sandra (ed.). Encyclopedia of Contemporary Japanese Culture. Routledge, 2002. Hendry, Joy. Interpreting Japanese Society. Routlege, 1998. Varley, Paul. Japanese Culture. University of Hawai i Press, 2000. Shimizu, Hidetada (ed.). Japanese Frames of Mind. Cambridge University Press, 2001. Davies, Roger J.; Ikeno, Osamu. The Japanese Mind. Tuttle Publishing, 2002. Matsumoto, David. The New Japan. Intercultural Press, 2002.

Požadavky

aktivní účast v hodině, domácí příprava, prezentace, zápočtový test (minimální úspěšnost 70%)

Garant

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.Mgr. Barbora Korčáková