Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonská kultura - seminář (ASJ / JKUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / JKUS - Japonská kultura - seminář, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice kultury a společnosti2. Etnická charakteristika Japonců3. Klíčové koncepty a paradigmata při analýze japonské kultury4. Kultura a jazyk5. Kultura a rodina - systém ?IE? a vliv náboženství6. Kultura a náboženství7. Kultura a politika8. Kultura a ekonomika ? globalizace a proměny japonské kultury9. Problematika současného Japonska, hierarchie na základě seniority, společnost plná osamocených jednotlivců aj.10. Možná řešení problematiky současného Japonska ? konkrétní příklady a studie, úloha OSN

Získané způsobilosti

Studenti se seznámili s často diskutovanými tématy současné japonské kultury.

Literatura

Sugimoto, Yoshio. An Introduction to Japanese Society. Cambridge, 2007. Buckley, Sandra (ed.). Encyclopedia of Contemporary Japanese Culture. Routledge, 2002. Hendry, Joy. Interpreting Japanese Society. Routlege, 1998. Varley, Paul. Japanese Culture. University of Hawai i Press, 2000. Shimizu, Hidetada (ed.). Japanese Frames of Mind. Cambridge University Press, 2001. Davies, Roger J.; Ikeno, Osamu. The Japanese Mind. Tuttle Publishing, 2002. Matsumoto, David. The New Japan. Intercultural Press, 2002.

Požadavky

aktivní účast v hodinách, domácí příprava, závěrečná zpráva

Garant

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.