Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z asijského umění 2 (ASJ / KAU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / KAU2 - Kapitoly z asijského umění 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod, transkripce čínských jmen, formáty a materiály- Východiska moderní malby: Osm yangzhouských podivínů- Šanghajská škola; Epigrafická škola (Wu Changshuo, Qi Baishi)- Japonské vlivy: Lingnanská škola- Západní vliv v novinové ilustraci a grafice- Školské reformy a estetická výchova- Francouzské vlivy: Liu Haisu, Lin Fengmian a Xu Beihong- Severní škola (Peking a Tiencin)- Konzervativní směr: Huang Binhong a Pu Xinyu- Malířství ve službách války a politiky- Stylová rozrůzněnost 80. a 90. let

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled o čínské tušové malbě, její historii a hlavních proudech a o různých vlivech na ni.

Literatura

Borotová, L. Čínská figuralistika 19. století. Praha 1995. Hejzlar, J. Čchi Paj-š . Odeon. Praha 1970. Hoffmeister, A. Kuo-chua. Cestopisná reportáž o čínském malířství. Praha 1954. Hrdlička, Z. Revoluční čínský dřevoryt. Praha 1949. HOFFMEISTER, Adolf, HÁJEK, Lubor a RYCHTEROVÁ, Eva. Současné čínské malířství. Praha: Nakl. čs. výtv. umělců, 1959. LIAO, Ťing-wen. Život psaný štětcem. Praha: Práce, 1989.

Požadavky

písemný test

Garant

doc. Jozsef Szakos, Dr.

Vyučující

doc. Jozsef Szakos, Dr.