Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klasická japonština 2 (ASJ / KJZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / KJZ - Klasická japonština 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Četba delších a složitějších básní i próz postupně od nejstarších až po předmoderní období s domácí přípravou; diskuse o japonských tradičních hodnotách.

Získané způsobilosti

Schopnost pracovat se slovníkem klasické japonštiny a tabulkami gramatických jevů a s jejich použitím překládat souvislejší texty v klasické japonštině

Literatura

Novák, M. Gramatika japonštiny II. Praha, 1982. Furuta, T. a kol. Kókó kiso kogo džiten (Slovník základů klasického jazyka pro střední školy). Tokyo, 1982. Klíma, T. Učebnice klasické japonštiny. Praha, 2011. Kaneda, H., Mijakoši, M. Kokugoši jósecu (Stručný nástin historie japonštiny). Tokyo, 1996. Nakamura, K. Koten bunpó (Gramatika klasického jazyka). Tokyo, 1994. Akijama, K., Kuwana, J., Suzuki H. a kol. Nihon koten dokuhon (Čítanka japonských klasických textů). Tokyo, 1994. Akijama, K. Šin kobun (Nové klasické texty). Tokyo, 1982.

Požadavky

domácí příprava (četba odb. text cca 250 s., pravidelně zadávané úkoly), práce v hodině, písemná zkouška (za použití slovníků a gramatických tabulek)

Garant

Mgr. Sylva Martinásková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Sylva Martinásková, Ph.D.