Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba novinových textů (ASJ / NT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / NT - Četba novinových textů, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah: (okruhy témat článků)- Politika a mezinárodní vztahy- Ekonomika a průmysl- Životní prostředí- Věda a technologie- Společnost- Kultura

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se specifiky japonského tisku a se slovní zásobou a větnými strukturami charakteristickými pro novinářský styl.

Literatura

Kono, K. et al. Gaikokujin no tame no shimbun no mikata, yomikata 2001 (How to read a Japanese Newspaper 2001). Tokyo, 2001. Ogasawara, N. Reading of the Japanese Newspapers. Tokyo, 1999. Ogasawara, N. Jitsurei de manabu: nihongo shimbun no yomikata (Reading of the Japanese Newspapers). Tokyo, 1999. Katayama, T. News Nihongo: Reading and listening to the News in Japanese. Tokyo, 1995. Mizutani, O.; Mizutani, N. Shimbun de manabu nihongo: yonde hanasu gendai no Nihon (Nihongo through Newspaper Articles). Tokyo, 2000.

Požadavky

aktivní účast v hodinách, zápočtový test (min. úspěšnost 70%).

Garant

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.