Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní japonština 1 (ASJ / OJA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / OJA1 - Obchodní japonština 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do hodiny, základní slovní zásoba a fráze I. (představení se, pozdrav, úklony)2.Základní slovní zásoba a fráze II. (představení se, výměna vizitek, organizační struktura)3.Základní slovní zásoba a fráze III. (telefonování, výrazy a fráze používané ve firmě, výrazy používané vůči zákazníkům)4. Výměna vizitek (etika (nevhodné chování), fráze)5. Návštěva obchodního partnera ve firmě (přijímání návštěvy, reakce na dotazy)6. Telefonování (přijímání telefonního hovoru, vyřízení a zapsání vzkazu)7. Telefonování (volání ven z firmy, zanechání vzkazu, domluvení schůzky)8. Služební cesta (pozdní příchod, ukončení jednání)9. Příkazy (jak se vyhnout nedorozumění, určení priorit)10. Reportování (průběžné reportování práce, řešení nedostatku času pro dokončení práce, technika reportování)11. Vztahy na pracovišti (s kolegy po práci, svatby a pohřby, večírek s obchodním partnerem)12. Opakovací lekceTento předmět byl inovován v rámci projektu Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění absolventů v praxi, reg.č. CZ.1.07/2.2.00/28.0160. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Předmět byl inovován z hlediska obsahu přednášek a z hlediska doplnění učebního materiálu.

Získané způsobilosti

Studenti si rozšířili své znalosti následovně:- zdokonalili své jazykové dovednosti zejména v oblasti obchodní japonštiny- seznámili se se zásadami japonské obchodní etikety- seznámili se s prostředím japonských firem

Literatura

Yoneda, R.; Fujii, K.; Shigeno, M. et al. Bijinesu no tame nihongo (Getting Down to Business: Japanese for Business People). Tokyo, 1998. JETRO Business Japanese: KACHO - Managers in Corporate Japan. Tokyo, 1997. Yoneda, R.; Fujii, K.; Shigeno, M. et al. Shodan no tame nihongo (We Mean Business: Japanese for Business People). GOLDMAN, A. (1994). Doing Business with the Japanese: A Guide to Successful Communication, Management, and Diplomacy. Albany: State University of New York Press. YANA, A. - OOKI, R. - KOMATSU, Y. (2005). Nihongo E-mail no kakikata [Psaní e-mailů v japonštině]. Tokyo: Japan Times. Doi, M.; Kabasawa, Y.; Murayama, K. et al. Talking Business in Japanese. Tokyo, 1997.

Požadavky

Docházka (povolené max. 3 absence)Odevzdání všech zadaných domácích úkolůÚspěšné absolvování závěrečného testu

Garant

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.