Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přednáškový blok - literatura 1 (ASJ / PBL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / PBL1 - Přednáškový blok - literatura 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Př. přednáškového bloku: HaikuCílem předmětu je seznámit studenty s japonskou básnickou formou haiku, jejím vývojem, stavbou, typickými rysy a nejznámějšími představiteli nejen v Japonsku. Výklad probíhá v kontextu japonské kultury a literatury, tradiční i současné. Po sérii přednášek následuje praktická část, ve které studenti v originále čtou a analyzují vybrané haiku. V závěru kurzu se studenti pokusí vytvořit své vlastní haiku a celý kurz je ukončen jejich prezentací.

Získané způsobilosti

Studenti úspěšně absolvovali sérii přednášek hostujícího profesota, které jsou v obdobné podobě určeny japonským vysokoškolským studentům. Rozšířili své znalosti v dané problematice.

Literatura

Keene, D. Dawn to the West: Japanese Literature of the Modern Era - Fiction, Poetry, Drama. New York, 1985. Výběr literatury závisí na konkétním hostujícím profesorovi.

Požadavky

aktivní účast v hodině, písemná práce na zadané téma

Garant

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.Mgr. Sylva Martinásková, Ph.D.