Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonská filologie (ASJ / SZZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ASJ / SZZK - Japonská filologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předměty státní závěrečné (bakalářské) zkoušky oboru Japonská filologie:1. Japonský jazyk: ústní zkouška z jazyka prověřuje schopnost reagovat na modelové situacea podat souvislý projev na dané téma2. Teorie jazyka a literatura: souhrnné otázky z předmětů Úvod do japonského jazyka a literatury,Teorie gramatiky, Klasická japonská literatura, Moderní japonská literatura3. Dějiny a reálie: souhrnné otázky z předmětů Úvod do hospodářského zeměpisu a dějin Japonska,Staré dějiny Japonska, Moderní dějiny Japonska a Současná japonská společnostPředměty státní závěrečné (magisterské) zkoušky oboru Japonská filologie:1. Japonský jazyk: ústní projev na zadané téma a jazykovědná otázka v rozsahu předmětů Teoriegramatiky (bakalářské studium) a Psaná japonština2. Japonská literatura (v rozsahu předmětů Klasická literatura, Moderní literatura (bakalářskéhostudia) a Literárního semináře I a II. Otázky jsou průřezové, tj. student by měl být schopenobjasnit daný problém z hlediska historického vývoje)3. Dějiny Japonska (v rozsahu předmětů Dějiny I a II (bakalářského studia) a Historický seminář Ia II. Otázky jsou průřezové, tj. student by měl být schopen objasnit daný problém z hlediskahistorického vývoje).

Získané způsobilosti

Japonská filologie (bakalářské studium):Absolventi získali po šesti semestrech intenzívní jazykové výuky dobrou znalost japonského jazyka, a to projevu mluveného i písemného. Jsou dostatečně obeznámeni s jeho strukturou i praktickým použitím, aby jej mohli v praxi používat a své znalosti dále rozvíjet a zdokonalovat. V kvalitativní hierarchii 4 - 1 (1 = nejvyšší úroveň) mezinárodně uznávané jazykové zkoušky Japanese Proficiency Test absolventi dosáhli minimálně stupně 3, což odpovídá na stupnici Global Scale úrovni Independent User B1-B2. Dále získali dobrý přehled o japonských dějinách, kultuře a společnosti. Absolventi Japonské filologie navíc získali dobré znalosti z oblasti japonské literatury a absolventi Japonštiny pro hospodářskou praxi pevné základy v ekonomických disciplínách.Japonská filologie (magisterské studium):Absolventi jsou připravováni tak, aby byli schopni samostatné tvůrčí činnosti, ať už se jedná o projev ústní (diskuse, přednášky, argumentace) či písemný (články, referáty, překlady). Jejich jazykové znalosti dosáhly v kvalitativní hierarchii 4 - 1 mezinárodně uznávané jazykové zkoušky Japanese Proficiency Test minimálně stupně 2, což odpovídá na stupnici Global Scale přibližně úrovni Independent User B2 - Proficient User C1). Jsou dokonale seznámeni s dějinami, literaturou a kulturou Japonska. Ovládají japonský jazyk v praktickém i teoretickém plánu, a to i se zaměřením na odborné mluvené i psané texty (obchodní, novinářská japonština). Vše v porovnání česko - anglicko - japonském.

Literatura

viz www.kas.upol.cz.

Požadavky

K úspěšném složení zkoušky je třeba uspět ve všech jejích částech.

Garant

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivona Barešová, Ph.D.