Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Barokní malířství v českých zemích 1 (DVU / ABMZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / ABMZ1 - Barokní malířství v českých zemích 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky v ZS v ak. roce 2014/2015 budou zaměřeny na malířství 2. poloviny 17. století na Moravě, především dílo Carpofora a Giacoma Tencally.

Získané způsobilosti

Student si osvojí jak speciálně zaměřenou látku přednášenou v daném akademickém roce, tak si rovněž samostudiem utvoří základní přehled o malířství v českých zemích v 17. a 18. století.

Literatura

Togner, M. (2008). Barokní malířství v Olomouci. Olomouc: Univerzita Palackého. & Blažíček, O. J. (1989). Dějiny českého výtvarného umění. Praha: Academia. Togner, M. (2010). Malířství 17. století na Moravě. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Elbel, M., & Jakubec, O. (2010). Olomoucké baroko: proměny ambicí jednoho města. Olomouc: Muzeum umění. Jakubec, O., & Perůtka, M. (2010). Olomoucké baroko: výtvarná kultura let 1620-1780. Olomouc: Muzeum umění. Martin Mádl (ed.). Tencalla I, II. Praha. Krsek, I., Stehlík, M., Válka, J., Kudělka, Z., Kudělka, Z., & Paul, P. (1996). Umění baroka na Moravě a ve Slezsku. Praha: Academia.

Požadavky

Každý akademický rok bude přednášena konkrétní vybraná problematika z malířství 17. a 18. století v Čechách a na Moravě. Odpřednášená látka však budou pouze částí z uvedené problematiky. Student tudíž bude samostatně studovat z odborné literatury látku v celém rozsahu.

Garant

PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.