Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Barokní malířství v českých zemích 2 (DVU / ABMZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / ABMZ2 - Barokní malířství v českých zemích 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus jednoho z cyklů (Nástěnné malířství v Čechách)1) Technika nástěnné malby2) Malířská výzdoba Valdštejnského paláce v Praze3) Fabián Václav Harovník4) Vliv Carpofora Tencally v Čechách: Giacomo Tencalla: Libochovice, Lnáře, Roudnice nad Labem ad.5) Malířská výzdoba zámku Troja v Praze 1: Giacomo Tencalla, přízemí6) Malířská výzdoba zámku Troja v Praze 2: Francesco Marchetti7) Malířská výzdoba zámku Troja v Praze 3: Abraham a Izák Godyn8) Jan Jakub Stevens ze Steinfelsu 19) Jan Jakub Stevens ze Steinfelsu 210) Jan Rudolf Bys a palác Straků z Nedabylic11) Václav Vavřinec Reiner 112) Václav Vavřinec Reiner 213) Václav Vavřinec Reiner 314) Josef František Lux: nástěnné malby v Manětíně a v Konopišti15) Malířská výzdoba kláštera Strahov: Siard Nosecký16) Malířská výzdoba kláštera Strahov: Franz Anton Maulbertsch17) Malířská výzdoba Klementina18) Žďár nad Sázavou: malířská výzdoba kláštera19) Žďár nad Sázavou: malířská výzdoba kláštera20) Šternberský palác v Praze ad.21) Jan Kryštof Liška22) Cosmas Damian Asam23) Carlo Innocenzo Carlone: Clam-Gallasův palác v Praze24) Vliv Andrey Pozza: Jan Hiebel, Jan Kuben

Získané způsobilosti

Získání hlubších znalostí z oblasti umění o barokním malířství v Čechách a na Moravě, historie a kultury střední Evropy.

Požadavky

Student si osvojí jak speciálně zaměřenou látku přednášenou v daném akademickém roce, tak si rovněž samostudiem utvoří základní přehled o malířství v českých zemích v 17. a 18. století. Splnění závěrečné zkoušky a dalších požadavků vyučujících.

Garant

PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.