Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fotografie přelomu tisíciletí 1 (DVU / AFTD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / AFTD1 - Fotografie přelomu tisíciletí 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. "Cizeléři a lajdáci"; dokonalost a nedokonalost fotografického obrazu.2. Fotografie a malba.3. Intimita.4. Rodina I a II.5. "Já".6. "Stratégové a násilníci"; inscenace a manipulace ve fotografii.7. Dokumentární fotografie kolem roku 2000 I a II.

Získané způsobilosti

Student by měl získat základní orientaci v současné fotografii, naučit se ji vnímat nejen jako samostatné médium, ale též jako nedílnou součást výtvarného umění jako celku.

Literatura

Suzane Bright. (2005). Art Photography Now. London. Lucie Lendelová, Tomáš Pospěch, Helena Rišlinková. (2002). Česká a slovenská fotografie osmdesátých a devadesátých let 20. století. Olomouc. Štěpán Grygar. (2005). Konceptuální umění a fotografie. Praha. Pavel Vančát. (2011). Mutující médium. Praha. Hans-Michael Koetzle. (2011). Photographers A ? Z. Los Angeles. Robert Silverio. (2007). Postmoderní fotografie. Praha. Yve-Alain Bois, Benjamin H. D. Buchloh, Hal Foster et al. (2007). Umění po roce 1900. Praha.

Garant

Mgr. Lukáš Bártl, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lukáš Bártl, Ph.D.