Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historická archeologie 2 (DVU / HARB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / HARB2 - Historická archeologie 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pohřební ritus a jeho ideově - náboženské aspekty2. Doklady pohanských kultovních objektů a předkřesťanských přežitků, problematika vývoje christianizace ve vztahu k archeologickým památkám3. Archeologická terénní dokumentace4. Vyhodnocení a historická interpretace archeologických poznatků5. Základy konzervace archeologických nálezů, způsoby a možnosti ochrany archeologických památek

Získané způsobilosti

Základní orientace v tématu.

Literatura

Smetánka, Z. Archeologické etudy. 18 kapitol o poznávání středověku. Praha 2003. Gojda, M. Archeologie krajiny. Praha 2000. Drahotová, O. Evropské sklo. Praha 1985. Smetánka, Z. Hledání zmizelého věku. Praha 1987. Kuna, M. a jiní. Nedestruktivní archeologie. Praha 2004. Klápště, J. Proměna českých zemí ve středověku. Praha 2005. Nekuda, V. - Reichertová, K. Středověká keramika v Čechách a na Moravě. Brno 1968.

Požadavky

Pravidelná docházka s max. dvěma neomluvenými absencemi.

Garant

PhDr. Josef Bláha

Vyučující

PhDr. Josef Bláha