Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do teorie malířství a sochařství (DVU / PDUC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / PDUC1 - Úvod do teorie malířství a sochařství, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Insulární umění.2. Karolínské umění.3. Umělecké řemeslo a architektura Velké Moravy.4. Otonské umění.5. Evropská románská architektura.6. Evropská románská skulptura.7. Evropská románská malba.8. Umění a architektura v období vlády přemyslovských knížat v Čechách a na Moravě (9.-12. století)9. Umění a architektura v Čechách a na Moravě v období vlády posledních přemyslovských panovníků - Přemysla Otakara I., Václava I., Přemysla Otakara II. a Václava II.

Získané způsobilosti

Posluchači nabudou základní znalost problematiky evropského a českého umění let 600-1300.

Literatura

Lorenzová Helena et al. Dějiny českého výtvarného umění I/1, 2. Od počátků do konce středověku. Praha, 1984. Koch Wilfried. Evropská architektura. Encyklopedie evropské architektury od antiky po současnost, s. 62-212. Praha, 1998. Royt Jan. Slovník biblické ikonografie. Praha, 2006. Merhautová Anežka, Třeštík Dušan. Románské umění v Čechách a na Moravě. Praha, 1984. Toman Rolf (ed.). Gotika. Architektura, sochařství, malířství. Praha, 2005.

Požadavky

Velmi dobrá znalost odpřednášené látky, dobrá znalost doporučené literatury.

Garant

Mgr. Petr Čehovský, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef BláhaMgr. Petr Čehovský, Ph.D.PhDr. Jana Zapletalová, Ph.D.