Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Santini v kontextu doby (DVU / SKDPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVU / SKDPA - Santini v kontextu doby, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01/ Jean Baptiste Mathey (1629-1696)Architektonické dílo Santiniho učitele, symboly a emblémy v barokní architektuře02/ Juan Bautista Villalpando, In Ezechielem explanationes. Roma 1596-1604Šalamounův chrám v české architektuře kolem roku 1700 a v Santiniho díle03/ Santiniho generální projekt přestavby cisterciáckého kláštera v Plasech (do 1710)Barokní baziliky a Diokleciánovy lázně v Římě04/ Korespondenční architektura mezi lety 1630-1710Italské projekty pro české země a Santiniho vztah k nim05/ Martinelliho projekt jezuitského kostela Panny Marie v Olomouci (1700-1701)Poutní místo ve městě, typologie poutních areálů a Santiniho poutní kostely06/ Johann Bernhard Fischer von Erlach, Entwurff Einer Historischen Architectur. Wien 1721.První dějiny architektury, Fischerovo architektonické dílo a jeho ozvuky u Santiniho

Získané způsobilosti

Znalost Santiniho života a díla i dalších barokních a renesančních architektů.

Literatura

Lorenz, H. Domenico Martinelli und die österreichische Barockarchitektur. Wien 1991. Horyna, M. Jan Blažej Santini-Aichel. Praha 1998. Lorenz, H. Johann Bernard Fischer von Erlach. Zürich 1992. Preiss, P. Italští umělci v Praze. Praha, 1986.

Požadavky

Detailní znalost probraných témat doložená při ústní zkoušce.

Garant

doc. Mgr. Martin Pavlíček, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Pavlíček, Ph.D.